Για τον Εθνικό Μηδενισμο

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ

1. Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΣΣΔ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ -.ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟ :

" Οι επιβιώσεις του αστικού εθνικισμού φανερώνονται στην Ε.Σ.Σ.Δ και με τη μορφή του εθνικού μηδενισμού, του κοσμοπολιτισμού, και εκφράζουν την αδιαφορία, την απάθεια για τις τύχες της σοσιαλιστικής πατρίδας, της μεγάλης μας σοβιετικής πατρίδας. Η αντιπατριωτική ομαδούλα των κοσμοπολιτών της Ε.Σ.Σ.Δ σκεπαζότανε κάτω από τον μανδύα του " διεθνισμού ". Ο διεθνισμός όμως και ο κοσμοπολιτισμός είναι διαμετρικά αντίθετοι, όπως αντίθετα είναι και τα συμφέροντα του προλεταριάτου και της κεφαλαιοκρατίας.

Ο ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ είναι αντιπατριωτική αστικο-ιμπεριαλιστική ιδεολογία, που περιφρονεί τις καλύτερες, προοδευτικές, επαναστατικές και δημοκρατικές παραδόσεις των λαών, τον πολιτισμό τους..... 

Ο κοσμοπολιτισμός αρνείται τον εθνικό πολιτισμό, την εθνική κυριαρχία και ελευθερία για όλα τα έθνη και τις φυλές εξον από ένα "καθολικό ", " υποδειγματικό ", " ανώτερο " έθνος και φυλή. 
Ο κοσμοπολιτισμός έγινε σήμερα ιδεολογικό όπλο για τους ιμπεριαλιστές των ΕΠΑ, που αποβλέπουν στην παγκόσμια κυριαρχία. 

Οι ιμπεριαλιστές, για να πραγματοποιήσουν τα επιθετικά τους σχέδια, να στερήσουν από τους λαούς την ελευθερία και ανεξαρτησία και να τους υποτάξουν στην κυριαρχία τους, προσπαθούν να αφοπλίσουν ιδεολογικά τους λαούς με την αντιπατριωτική ιδεολογία του κοσμοπολιτισμού "

ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΥΛΙΣΜΟΣ, Ακαδημία Επιστημών της Ε.Σ.Σ.Δ, Κρατικό Εκδοτικό Πολιτικής Φιλολογίας, 1950. Ελληνική έκδοση από την " Νέα Ελλάδα ", 1951. Σελίδα 569

2. Απόσπασμα από άρθρο του «Γιώργη Λύρα» που δημοσιεύτηκε στο μηνιαίο θεωρητικό όργανο του ΚΚΕ, Νέος Κόσμος, 1955, τεύχος Αυγούστου.

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το σύγχρονο πολιτισμό -γράφει ο άγγλος ιστορικός Αρνολτ Τόιμπυ, γνωστός κήρυκας και απολογητής του κοσμοπολιτισμού και τρόφιμος των αμερικάνικων μονοπωλίων- είναι η εμμονή των λαών στην ιδέα της εθνικής τους ανεξαρτησίας… 

Είναι ολοφάνερο πως όλες αυτές οι ανοησίες επιδιώκουν να καλλιεργήσουν τον εθνοδιαλυτικό αμερικάνικο κοσμοπολιτισμό που καταργεί τις εθνικές πατρίδες και τις αντικατασταίνει με μία παγκόσμια «αμερικάνικη πατρίδα» και τους λαούς τους κάνει σκλάβους των αμερικάνικων σκυλόψαρων της Γουόλ Στρη. Τα σκοτεινά όμως αυτά και ύπουλα σχέδια των γιάνκηδων τ’αντιπαλαίβουν οι λαοί όλου του κόσμου κι ανάμεσά τους κι ο δικός μας λαός, που αντιμάχεται τον εθνικό μηδενισμό, που δε θέλει να σβήσει και να ξεχάσει το παρελθόν του, τη δοξασμένη και ηρωϊκή του ιστορία, που την έγραψε με το αίμα της καρδιάς του…»
 
3. Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΖΥΓΟ ΤΩΝ ΓΙΑΝΚΗΔΩΝ-Πολιτικές και Λογοτεχνικές Εκδόσεις.Τυπώθηκε τον Δεκέμβρη του 1955 σε 3.500 αντίτυπα,τέσσερα αποσπάσματα)

Α) Από το κεφάλαιο -Οι αμερικάνοι εμποδίζουν την ίδρυση καινούργιων βιομηχανιών:{..}

Έτσι εμπόδισαν λογουχάρη την εγκατάσταση της γερμανικής υψικαμίνου που δόθηκε στην Ελλάδα με τις πολεμικές γερμανικές επανορθώσεις.Εφαρμόζοντας τη διαταγή της αμερικάνικής κυβέρνησης, η κυβέρνηση της Αθήνας πούλησε για παλιοσίδερα,όσο -όσο, τα εξαρτήματα της υψικαμίνου στους ίδιους τους γερμανούς προκατόχους της.
Αρνήθηκαν κατηγορηματικά να μας εγκρίνουν κάθε προσπάθεια για δημιουργία βαριάς μεταλλουργικής βιομηχανίας ,για να πουλούν οι ίδιοι στη χώρα μας ,σε υπέρογκες τιμές ,τα παράγωγα του μεταλλευτικού πλούτου που μας ληστεύουν.
Απαγόρευσαν επανειλημμένα και κατηγορηματικά την ίδρυση εργοστασίου ζάχαρης, παρά το γεγονός ότι οι κλιματολογικές συνθήκες είναι στην Ελλάδα πολύ ευνοϊκές για να καλλιεργηθέι το ζαχαρότευτλο..{..}

Β) Από το κεφάλαιο -Συστηματική σκοταδιστική εκπαιδευτική πολιτική:{..]

Και το "Βήμα" της 11/1/55 σε άρθρο με τον τίτλο "Αιμοσταγής παιδεία " προτείνει να μην αναφέρονται στη σχολική Ιστορία θέματα σαν τη Μάχη του Μαραθώνα, τον Αθανάσιο Διάκο , το Χάνι της Γραβιάς, το Μεσολόγγι κ.τ.λ. -να αρνηθούν δηλ. τα παιδιά μας τις πατριωτικές παραδόσεις του έθνους και να μετατραπούν σε ραγιάδες των καινούργιών κατακτητών - και φτάνει στο σημείο να πει ότι η τουρκική σκλαβιά "ήταν ευεργεσία γιατί ο σουλτάνος έγινε ασπίδα και μας προστάτεψε από τους σλάβους!!!"{..}

Γ) Από το κεφάλαιο:-Οι θεωρίες του εθνικού μηδενισμού και κοσμοπολιτισμού.

ΕΔΩ ΦΤΑΝΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ........

Δ) Από το κεφάλαιο:-Το βασικό μας πρόβλημα είναι το εθνικό, το πρόβλημα της ανεξαρτησίας{..}

Μπροστά στα μάτια όλόκληρου του ελληνικού λαού αποκαλύφθηκε ότι το β α σ ι κ ό ,τ ο κ ύ ρ ι ο π ρ ό β λ η μ α σ τ η ν Ε λ λ ά δ α ε ί ν α ι τ ο ε θ ν ι κ ό
π ρ ό β λ η μ α, τ ο π ρ ό β λ η μ α τ η ς ε θ ν ι κ ή ς μ α ς
ύ π α ρ ξ η ς
κ α ι υ π ό σ τ α σ ης{..)

4. ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ.ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΣΤΟ 19ο ΣΥΝΕΣΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚΣΕ - ΟΚΤΩΒΡΗΣ 1952

" Άλλοτε η αστική τάξη θεωρούνταν αρχηγός του έθνους υπεράσπιζε τα δικαιώματα και την ανεξαρτησία του έθνους, βάζοντάς τα «υπεράνω όλων». Σήμερα δεν απόμεινε ούτε ίχνος από την «εθνική αρχή». Σήμερα η αστική τάξη πουλάει τα δικαιώματα και την ανεξαρτησία του έθνους για δολάρια. Τη σημαία της εθνικής ανεξαρτησίας και της εθνικής κυριαρχίας την έχουν πετάξει σαν κάτι το άχρηστο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τη σημαία αυτή θα πρέπει να τη σηκώσετε εσείς, οι εκπρόσωποι των κομμουνιστικών και των δημοκρατικών κομμάτων, και να την πάτε μπροστά, αν θέλετε να είστε πατριώτες της χώρας σας, αν θέλετε να γίνετε η καθοδηγητική δύναμη του έθνους. Δεν υπάρχει πια κανένας άλλος για να τη σηκώσει."

Comments

Popular posts from this blog

Το Εθνικό Ζήτημα Στις Νέες Συνθήκες